Code14

Leestijd toevoegen aan je blog

Het kost voor ons gevoel allemaal veel te veel tijd om lange teksten te lezen. Door toe te voegen hoeveel minuten het lezen van een artikel kost weet jij precies hoeveel tijd je kwijt bent.

Leestijd toevoegen aan je blog

Waarom leestijd toevoegen aan je blog

Waarom zou je nou zo’n leestijd toevoegen aan je website? Dat heeft een hele goede reden. Vaak zijn blogs 300 woorden of langer. Kennisartikelen passeren zelfs vaak de 600 woorden, omdat je veel informatie kwijt wilt over een specifiek onderwerp. Lappen tekst ‘’breek’’ je natuurlijk als het goed is al met foto’s of video’s. Lezers scrollen vaak eerst door het gehele artikel alvorens ze beginnen met lezen. Zo’n artikel of blog kan dan als heel lang en tijdrovend worden ervaren. Het toevoegen van de leestijd zorgt ervoor dat je lezer direct weet hoeveel tijd hij kwijt is. Grappig genoeg verrast de leestijd ons altijd. Het lezen van zo’n artikel kost namelijk minder tijd dan dat wij denken.

Hoeveel woorden per minuut lezen we

Hoeveel woorden per minuut lezen wij? Dat is geheel afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van een artikel. Schrijf je een artikel met allemaal lastige of lange woorden, dan zal het aantal woorden per minuut wat je leest wat lager liggen. Gemiddeld lezen we 250 woorden per minuut, bij onze blogs zijn wij uitgegaan van 300 woorden per minuut. Over software lezen is natuurlijk niet hetzelfde als een luchtig artikel over hoe snel we lezen 😉. Geinig wist-je-datje: talen zoals Japans, Chinees en Koreaans vertragen de leestijd. Deze woorden bestaan uit veel karakters, waardoor de leestijd dus langer is. Gemiddeld geldt voor deze talen een leestijd van 500 woorden per minuut. Dat is bijna het dubbele van wat wij aanhouden.

Hoe kun je de leestijd berekenen op je website

Het lijkt heel moeilijk, maar het valt mee. Je voegt eigenlijk heel simpel gezegd een berekening toe. Het aantal woorden op deze pagina (pas op dat je menu en footer niet worden meegerekend) delen door wat jij gebruikt als aantal woorden per minuut. Daaruit komt een cijfer. Zorg ervoor dat daarachter altijd komt te staan ‘’.. minuten lezen’’ en je bent klaar. Ter voorbeeld: Als wij een blog hebben met 900 woorden en dit delen wij door 300 (want dat houden wij aan als aantal woorden per minuut wat je kunt lezen). Daar komt het getal ‘’3’’ uit. Dit is dan het aantal minuten wat je kwijt bent aan het lezen van de blog. Geheel automatisch wordt zo de leestijd berekend!

We helpen je graag, dat kost niet zoveel tijd hoor 😉

Maak je gebruik van softwarepakketten zoals een kassasysteem, voorraadsysteem of ERP-pakket en ben je aan de slag met een webshop om ook je producten online te gaan verkopen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een webshop koppeling. Waarom zou je kostbare tijd verspillen aan handmatig je webshop beheren als het allemaal te automatiseren is door middel van een koppeling?

Ook de leestijd toevoegen aan je blog maar toch wat hulp nodig? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag op weg. Heb je dit hele artikel gelezen? Hoeveel leestijd was jij kwijt?

Neem contact op

Onze diensten.

We bedenken frisse en creatieve ict-oplossingen die impact hebben en rendement opleveren. We doen dit door middel van maatwerk software, co-creatie software en Team as a Service.