Discover our

favourite techniques

and be amazed

scroll down to crack the codes

Programmeertalen

Java

Wij gebruiken Java voor het programmeren van complexere oplossingen. Java is een oude programmeertaal die erg geschikt is om zware achtergrondtaken uit te voeren. Wij hebben Java toegepast op het project Bioischanged, dit is een systeem die alle Twitter gebruikers controleert op wijzigingen in hun Twitter biografie en dit rapporteert.

Swift 2

Swift is een sterke en intuïtieve3 programmeertaal voor iOS, OS X en watchOS. Het schrijven van Swift code is interactief en het resulteert in snelle apps en toch is de code beknopt maar expressief. De app Winelist hebben wij ontwikkeld in Swift, door in Swift te programmeren hebben wij de optimale interactie kunnen ontwikkelen.

Ruby

Naast PHP gebruiken wij regelmatig de programmeertaal Ruby voor het programmeren aan de kant van de server. Daarnaast gebruiken wij Ruby regelmatig als scriptingtaal om taken te automatiseren die anders met de hand zouden moeten gedaan worden.

PHP

PHP is een programmeertaal die wij gebruiken voor serverside toepassingen. Door gebruik te maken van de nieuwste versie (php 5.6) en technieken (composer e.d.) zijn wij in staat moderne goed presterende webapplicaties te ontwikkelen met PHP.

Objective-C

Voor onze iOS apps gebruiken wij altijd de native iOS SDK. Dit betekend dat wij werken in Objective-C maar ook in Swift. Door gebruik te maken van de native tooling zijn wij in staat om kwalitatief hoogwaardige apps te ontwikkelen.

LESS

In plaats van SASS gebruiken wij af en toe ook Less. Welke van de 2 css preprocessors wij gebruiken is afhankelijk van de app die wij ontwikkelen. Ook wordt er rekening gehouden met wat de eventuele standaard is van de opdrachtgever.

C# .NET

C# is geschikt voor Windows specifieke oplossingen. C# is een programmeertaal die onderdeel is van het .NET framework van Microsoft.

SASS

Sass is een CSS preprocessor. Sass is een scriptingtaal die een aantal handige functionaliteiten bevat om CSS beter beheersbaar te houden.

Javascript

Javascript is een taal die steeds populairder wordt. Javascipt wordt door ons zowel clientside als serverside gebruikt.

Heeft u een vraag over een van onze technieken of wilt u er gewoon even praatje over maken?
Neem contact op met Harm-Jan, hij kan u alles vertellen.

+31 (0)548 549 980
h.hazelhorst@code14.nl

Frameworks

Laravel

Een PHP framework waar wij erg veel gebruik van maken is Laravel. Laravel is een modern framework dat optimaal gebruik maakt van de nieuwste PHP technieken. Door gebruik te maken van Laravel zijn wij in staat om snel krachtige en kwalitatief goede webapplicaties te ontwikkelen.

Angular JS

Met AngularJS van Google kunnen we geheel dynamische websites maken, waarbij je geen idee hebt dat het een website is. Met AngularJS maken we ook Native apps die in Google Play en de Apple store geplaatst kunnen worden. Ook volledige offline (web)apps zijn dmv. van deze techniek mogelijk.

Codeigniter

Codeigniter is een PHP framework dat een aantal jaar geleden erg populair was. Daardoor zijn er nog veel bestaande webapps die Codeigniter als basis gebruiken. Ook wij komen deze regelmatig tegen. Mede omdat wij zelf dit framework ook veel gebruikt hebben.

Jasmine

Testen is een ondergewaardeerd deel van applicatie ontwikkeling. Juist bij het ontwikkelen van geavanceerde apps is het belangrijk dat het goed getest is. Wij gebruiken vaak Jasmine als testframework voor javascript. Jasmine is een behaviour driven test framework.

Ruby on Rails

Ruby on rails is een framework dat wij gebruiken als we een webapp schrijven in Ruby. Ruby on Rails biedt een set tooling die het een geschikt framework maakt om goede en kwalitatieve webapps mee te ontwikkelen.

Symphony 2

Symfony 2 is een grote bekende speler op het gebied van PHP frameworks. Het is een framework dat veel gebruikt wordt voor grote PHP applicaties.

JQuery

jQuery behoeft eigenlijk geen introductie meer. Het is een javascript framework dat veel crossbrowser issues voor ontwikkelaars oplost.

RSpec

Om onze Ruby code te testen gebruiken wij vaak RSpec. RSpec is net als Jasmine een BDD test framework.

Silex

Silex is een PHP micro framework dat gebaseerd is op Symfony2 componenten.

Heeft u een vraag over een van onze technieken of wilt u er gewoon even praatje over maken?
Neem contact op met Harm-Jan, hij kan u alles vertellen.

+31 (0)548 549 980
h.hazelhorst@code14.nl

Databases

MySQL (MariaDB)

Voor relationele databases gebruiken wij eigenlijk altijd MySQL. Hierbij gebruiken wij vaak de MariaDB fork van het MySQL project. De reden hiervoor is dat MariaDB vaak net wat beter performt.

SQL Server

Als wij met producten van Microsoft werken zoals bijvoorbeeld het .NET framework en wij hebben een database nodig dan wordt vaak Microsoft's SQL server gebruikt.

PostgreSQL

Als alternatief voor MySQL wordt door ons PostgreSQL gebruikt. Afhankelijk van de casus kiezen wij MySQL of PostgreSQL

ElasticSearch

ElasticSearch is een opensource zoekengine. Wij gebruiken deze vaak om snel grote hoeveelheden data te doorzoeken

MongoDB

MongoDB is een populaire NoSQL database. Ook wij maken gebruik van MongoDB.

Heeft u een vraag over een van onze technieken of wilt u er gewoon even praatje over maken?
Neem contact op met Harm-Jan, hij kan u alles vertellen.

+31 (0)548 549 980
h.hazelhorst@code14.nl

Overige technieken

Beanstalkd

Beanstalkd is een messagequeue. In webapps worden berichten in deze queue gezet. Een aparte worker pakt deze 'messages' op en handelt ze af. Een voorbeeld hiervan is het genereren van een order bevestiging die een klant per mail krijgt als hij een bestelling heeft gedaan op een webshop.

Gulp

Gulp is een taskmanager. Gulp gebruiken wij als tool om alle assets te managen. Zo worden bijvoorbeeld alle SASS of LESS bestanden samengevoegd, geminified en gegzipped.

Unity3d

Ook voor games bent u bij ons aan het juiste adres! Voor game ontwikkeling gebruiken wij Unity3d. Unity is een gameengine voor het ontwikkelen van 2d en 3d games.

Windows Phone SDK

Wij ontwikkelen eigenlijk alleen maar native apps dus gebruiken wij voor Windows Phone development de native Windows Phone SDK.

Android SDK

Net als bij iOS gebruiken wij voor Android development ook de native SDK.

iOS SDK

Voor het ontwikkelen van iOS apps gebruiken wij de native iOS SDK.