Code14

API-koppelingen.

Integraties en API’s zijn onderwerpen die waarschijnlijk zeer ongrijpbaar zijn voor niet technische personen. API’s zijn wellicht het meest belangrijke onderdeel van je applicatielandschap. Zonder API’s moeten gegevens uit allerlei systemen namelijk handmatig overgezet worden naar elkaar. Dat kost tijd én geld, super zonde dus.

Ontwikkelen van API-koppelingen bij CODE14

Voordelen.

Duurzaam applicatielandschap
Minder onderhoud
Business Intelligence
Meer automatisering
Geïnteresseerd?

Wat is een API koppeling?

API staat voor “Application Programming Interface” en is feitelijk gezien een communicatie laag. Het kan data ophalen uit systemen en distribueren naar andere systemen. Het beste is het te vergelijken als een transport hub. Vanuit allerlei kanalen haalt de hub data op, muteert deze en transporteert het verder naar de eindbestemming of slaat het op in het ‘data magazijn’. In bijna al onze oplossingen staat de API centraal. Het kloppend hart van het applicatielandschap Meer lezen over wat een API koppeling precies is en wat je ervoor nodig hebt? Lees dan eens ons artikel over API koppelingen.

Ervaren in API koppelingen

Uit onze ervaring is gebleken dat veel bedrijven moeite hebben met koppelingen. Met een uitgebreide API is het namelijk mogelijk om meerdere systemen met elkaar te koppelen, in plaats van allerlei systemen los aan elkaar te koppelen waardoor je een soort spaghetti aan systemen en koppelingen krijgt. Wij hebben al diverse API koppelingen verzorgd, zoals onder andere voor Niek Wessels, HypotheekCompany en Optimum Group.

Ons doel is om bedrijven een lean ICT landschap te creëren. Daar is een API koppeling onmisbaar in, want je software koppelingen zorgen ervoor dat je niet meer handmatig zaken van systeem in systeem moet overzetten. Dat is waar wij blij van worden: digitaliseren met als doel sneller en effectiever kunnen werken waarbij de koppeling ook nog rendement oplevert!

Hoe wij te werk gaan bij software koppelingen

Wij willen graag met de klant op de strategische stoel zitten om langetermijn oplossingen te bedenken waarmee (toekomstige) doelstellingen bereikt kunnen worden. We gaan dus niet gewoonweg software koppelingen maken omdat we denken dat het goed is. We gaan samen brainstormen over de huidige basis van je systemen, wat je in de toekomst verwacht van je software en wat we dan moeten veranderen om dat te kunnen bereiken. Dat doen we aan de hand van het zogenoemde Value Stream Mapping Wij weten zeker dat een API in ieder strategisch IT plan onmisbaar is, maar laten dat graag aan je zien aan de hand van jouw doelen! Samen brainstormen over API koppelingen? Neem dan contact met ons op!

Samen online verrassen?

Adviesgesprek met CODE14

Adviesgesprek.

Op zoek naar een maatwerk oplossing voor je software vraagstuk? Of benieuwd naar de mogelijkheden waar je kunt verbeteren binnen je organisatie? Vraag hieronder een adviesgesprek aan.

Contact.

0548 549 980
info@code14.nl

Walstraat 17
7462 BA Rijssen