Een iOS app laten maken, waar moet je aan denken?

Wil je een iOS app laten maken? Onze iOS ontwikkelaars vertellen je in dit artikel meer over de ontwikkeling, hoe je een iOS app in de store krijgt en wat een iOS kost.

Wat is een iOS app?

iOS is het besturingssysteem waarop de apparaten van Apple draaien. Dit besturingssysteem zorgt er dus voor dat je iPhone precies doet wat het moet doen. Als je dus een iOS app laat maken, dan is dat omdat de app moet werken met het Apple besturingssysteem iOS.

iOS app in de Apple App Store publiceren

Een iOS app ontwikkelaar kan jouw app in de Apple App Store laten publiceren. Dat is een vrij complex (en soms ook langdurig) traject. Apple is namelijk streng op het toelaten van nieuwe apps: ze moeten aan een hele lijst met eisen voldoen. Pas als je app voldoet aan alle gestelde eisen zal hij gepubliceerd worden in de Apple App Store en kunnen gebruikers je app gaan downloaden.

iOS app laten maken

Een eigen iOS app maken is bijna onmogelijk als je geen verstand hebt van programmeren. Wij raden je dan ook altijd aan om met een goede iOS app ontwikkelaar in zee te gaan. Zij kunnen niet alleen jouw app ontwikkelen, maar kunnen je ook helpen met je idee verbeteren en de uiteindelijk ontwikkelde iOS app indienen bij Apple.

Een iOS app laten maken bestaat uit verschillende fases. Natuurlijk moet je eerst een goed app idee hebben. Als je zeker weet dat je een uniek idee hebt, kun je op een iOS app ontwikkelaar afstappen. Zij zullen jouw app tot leven laten brengen in design, waarna het bij goedkeuring door jou (en wellicht al wat potentiële gebruikers) écht in ontwikkeling gaat. Programmeurs gaan aan de slag om het design in code over te zetten, zodat de app echt gaat werken als een iOS app. Een iOS app laten maken is over het algemeen best een flinke investering in tijd en geld, je wilt natuurlijk niet iets ontwikkelen waar niemand ooit gebruik van gaat maken.

Wat kost een iOS app?

Eén van de belangrijkste vragen die je waarschijnlijk hebt is wat zo’n iOS app kost. We gaven net al kort even aan dat het een flinke investering kan zijn. Een app ontwikkelen is altijd maatwerk: ontwikkelaars gaan dus speciaal voor jouw app idee aan het werk. De uurprijzen voor deze iOS app ontwikkelaars liggen vrij hoog: vaak boven de 90 euro per uur. Een geheel eigen iOS app laten maken kost dan wel veel tijd en geld, maar het rendement zal ook hoger zijn als het een duurzame oplossing is met functionaliteiten waar de gebruiker echt baat bij gaat hebben.

Naast de kosten voor één app, zul je waarschijnlijk je app ook op Android apparaten willen hebben. Omdat dit een ander besturingssysteem is, moet er een tweede app ontwikkeld worden: een Android app. Je investeert dus eigenlijk in het maken van twee dezelfde apps, maar voor verschillende besturingssystemen.

De iOS app ontwikkelaar uit het Oosten

Al sinds de start van CODE14 werken wij met de beste iOS app ontwikkelaars. Onze app ontwikkelaars zijn gespecialiseerd in mobiele apps en zij volgen vaak cursussen of (online) workshops om up-to-date te blijven over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van iOS apps. Eens met een ervaren iOS app ontwikkelaar sparren over jouw idee? Wij challengen jou graag! Neem eens contact op en dan gaan we samen aan de slag met jouw iOS app idee.

Onze Smart Grow formule

Slimmer werken, sneller werken of uitdagender werk bieden? Lees in onze whitepaper meer ins & outs over de Smart Grow formule en bepaal welke oplossing jouw business gaat laten acceleren!